OM WHATUPDOG


- og det at være hundefotograf.


Hvorfor skulle man dog vælge en hundefotograf? Og hvad er en hundefotograf overhovedet?


WHATUPDOG er skabt af ren kærlighed til alle de firbenede væsner der findes rundt omkring. Jeg er selv født ind i et hjem med dengang 4 hunde, og har boet med hunde hele min barndom. Min hund var samojeden Grog, og som 9-årig tog jeg også billeder af ham - dengang på min mors oldgamle analogkamera og med en flot opsætning af My Little Pony slottet i baggrunden :-D

I mit voksenliv har jeg haft 2 samojeder, som har lært mig utroligt meget om hundes sind og væremåder, hundetræning, alt fra tricks, agility og lydighed til instinkttest på får og slædeture i det smukke, snefyldte nord-Sverige samt de nordsjællandske skove og - desværre - alt for mange ture til dyrlægen med min Motor, som ikke er her mere. Han var den der helt specielle hund, alt for klog, alt for sjov og alt for dejlig.
Heldigvis har jeg stadig min Voodoo, som er ligeså speciel, men på en helt anden måde. Nemmeste og mest putteglade samojede skal man lede længe efter.


Jeg har taget r-i-g-t-i-g mange billeder af mine hunde. Og i 2013 begyndte jeg at tage billeder af andres hunde også, det tog hurtigt fart og blev min niche. Måske gik det også lidt for hurtigt, så jeg har været nødt til at slå lidt bak imens mit liv også ændrede sig og jeg arbejdede henimod at kunne leve af at fotografere - og for at holde fotograferingen af dyr på et plan, hvor det stadig kunne være min favorithobby og ikke et sted hvor jeg skulle 'jage' jobs, for at overleve. Det er vigtigt for mig at bevare den kæmpe glæde jeg har, med at arbejde med dyr.


Og det SKAL være specielt, at få taget billeder af ens elskede kæledyr.


Jeg elsker at se på hunde. Jeg synes de er så smukke, både i det ydre og i det indre. Og - som nok også gælder for dig - så får de mig altid til at grine, med deres umiddelbarhed, med den måde de søger os mennesker og nægter at blive foran kameraet, og med de mange grimasser som de får lavet undervejs i en session.


Hos WHATUPDOG forstår jeg hunde på en anden måde, end en fotograf som arbejder med mennesker.

Jeg kan se når de er trykkede fordi de bliver usikre på, hvad der sker. Jeg sætter tid af til at hunden kan nå at få en pause og jeg tænker hurtigt, når hundene - som de skal - gør noget helt andet end det vi prøver at få dem til.

Det bliver altid de bedste og sjoveste billeder, for det er der DIN hund viser hele sin personlighed.


WHATUPDOG er fotografering af alle farver og typer af hunde/kæledyr. Her skelnes ikke imellem gadehunde, racehunde, kamphunde eller gadekryds. Alle bliver behandlet på samme måde og jeg arbejder altid hårdt på, at billederne kommer til at vise lige præcis din/dine hundes personlighed.


Jeg fotograferer både udendørs, i studie i Hvidovre eller hjemme ved dig selv, alt efter hvad der er bedst for dit dyr.

Du kan se mere på facebook.com/whatupdogdk - men jeg må dog være ærlig og sige, at jeg ikke altid får prioriteret de online medier. Jeg bruger størstedelen af min tid på at fotografere, redigere, printe og lufte min hund :-D