Info

- for hunde og deres ejere

WHATUPDOG fotografering af hunde og deres ejere

Hos WHATUPDOG elsker vi hunde med alt det indebærer. Her behøves du ikke undskylde for at hunden hopper op eller snuser i kameratasken. Jo sjovere din hund har det, jo bedre bliver billederne! 

 

Der er aldrig tvang eller rykken i snoren. Og det er hunde vi arbejder med, ikke små robotter. Der er tid og plads til en masse fejlskud, for når det rigtige billede så kommer, så ér det der også bare. Intet er mere udtryksfuldt end 2 store, brune hundeøjne, hvilket også giver endnu mere grund til ikke at fotografere hvis hunden er stresset eller trykket. Ikke at jeg har mødt særlig mange som reagerer sådan, men sker det, så giver vi tid og ro og masser af godbidder. 

 

 

 

 

GENERELT OM UDENDØRS OG STUDIEFOTOGRAFERING

 

Det praktiske - udendørs fotografering. 

 

Du skal medbringe vand og masser af godbidder, og meget gerne hundens yndlingslegetøj. Jeg medbringer aldrig godbidder da nogle hunde er allergiske og især fordi at hundene har det med at bruge mere tid i min taske for at snuse, end foran kameraet. De fleste kender vist godt det med at naboens godbidder dufter meget bedre?

 

Hunden skal helst have et tyndt halsbånd på - kan den løbe løs er det super, kan den ikke, skal du medbringe en lang, tynd line. Lad mig vide, hvis du ikke har en. 

 

Før fotograferingen, taler vi om hvor du gerne vil have lavet billederne og om der er bestemte ting jeg skal være opmærksom på ift hunden eller steder der ikke er så passende. Det er aldrig et problem at lave fotograferingen et sted hvor det ikke vrimler med andre hunde eller mennesker. 

 

 

Informationer jeg især gerne vil have på forhånd: 

 

  • Kan din hund løbe løs og/eller sættes af og kaldes tilbage?
  • Hvilke øvelser/tricks kan din hund? Det kan være sit og dæk, hente bold, hop eller gø på kommendo osv.
  • Er din hund ok med at hoppe op på feks et bord?

 

 

 

Det praktiske - studiebilleder.

 

I studiet er der noget begrænsning ift hvor hurtig lukketiden kan være. Men her kan vi virkelig arbejde med udtryk, og her er heller ikke alt muligt andet som kan forstyrre. Der skal medbringes masser af godbidder (der er vand på stedet) - og igen, gerne noget af hundens favoritlegetøj. Du kan også medbringe andre personlige ting som du gerne vil have med på billederne - det kan være alt fra solbriller og kasket, til hundekurven, et bestemt tæppe eller måske en kæmpe pokal. 

 

De første 10 min lader vi bare hunden gå rundt og snuse og vænne sig til stedet, imens vi skyder lidt lys af og tjekker at den er ok med det. Du er med hele vejen og er tæt på din hund, og jeg bruger dig til at få hunden til at gøre de ting vi nu gerne vil have.

LIDT OM MIG

DET KEDELIGE

Jeg hedder Mai og er uddannet fotograf fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og jeg er naturligvis selv bidt af en gal hund, og har pt en rigtig dejlig samojede. Før i tiden havde jeg 2 af dem sammen, hvilket virkelig var underholdende. Samojeden er en fantastisk sød og imødekommende hund, tit lidt for opfindsom og det kan bestemt godt variere, hvornår de lige hører efter. Så jeg kan roligt sige, at jeg er godt trænet i at tage billeder af hunde som har deres helt egen agenda! Men det er jo også det dejlige ved vores firbenede venner.

 

Hvorfor fotograferer jeg hunde? Fordi det simpelthen er det sjoveste og mest givende i hele verdenen. Fordi jeg kender til hunde, til hundesprog og har lysten til at bruge den tid der skal til, på at lade hunden falde til og føle sig tryg. Så det var virkelig en drøm der gik i opfyldelse, da jeg fik lov at møde de mange forskellige hunde og ejere, og arbejde med dem for at lave de billeder, jeg bare brændte for at få ud.

Og.. også lidt fordi jeg har lyst til at sige hej til ALLE hunde jeg passerer på gaden ;)

Handelsbetingelser for WHATUPDOG.

 

Fotografier af WHATUPDOG må ikke videresælges uden min accept, men kun bruges privat - privat inkluderer også online brug såsom hjemmesider, Facebook og andre sociale medier, forums m.v. Disse steder skal billederne optimeret til netbrug altid bruges. Print billeder er der ingen logo på, men det er der på filer optimeret til brug på internettet.

 

WHATUPDOG har frit ret til at bruge billederne på egne hjemmesider, Facebooksider og andre steder relateret til fotografering. Dette gælder også som reklamering for mine produkter, medmindre andet er aftalt. 

 

Aflysning/ombookning skal ske senest 24 timer før aftalt mødetidspunkt. Gives der ikke besked senest 24 timer før eller udebliver man fra fotograferingen, vil der kunne opkræves det fulde beløb for fotograferingen.